Västerbottensostpaj med romröra
Pajdeg
125g smör
3dl vetemjöl
1msk kallt vatten
150g västerbottensost
3 ägg
2dl matlagningsgrädde
Fyllning
2dl valfri creme fraiche
75g regnbågsrom eller stenbitsrom
3msk hackad gräslök
Salt och peppar
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Nyp ihop pajdegen för hand eller i matberedare, tillsätt vattnet så den precis går ihop till en deg. Slå in plastfolie och låt den vila i kylen i en timme. Kavla ut den på lätt mjölat bakbord och klä en pajform med löstagbar kant, ca 22cm. Nagga botten med en gaffel och förgrädda i ugnen ca 10 minuter. Låt svalna. Fördela osten i pajskalet. Vispa samman ägg och grädde, krydda med salt och peppar och häll i pajskalet. Grädda i 20-30 minuter tills fyllningen stelnat. Låt svalna. Servera pajen med creme fraiche och rom på toppen. Perfekt till kräftskivan.