Fläskfärspaj
4 portioner
3dl grahamsmjöl
1tsk salt
3dl vetemjöl
5-6msk vatten
275g smör
800g fläskfärs
1 strimlad purjolök
200g skivade champinjoner
150g tärnad fetaost
4msk gräddfil
1/2msk sambal oelek
3 ägg
1 1/2 dl riven lagrad ost, tex Västerbotten eller Tarsmyran
Salt och peppar
Smör att steka i
Gör så här
Blanda samman grahamsmjöl, salt, smör och vetemjöl. Blanda i vatten och knåda till en smidig deg. Låt degen vila ca 1 timme i kylskåpet. Sätt ugnen på 225 grader. Värm en stekpanna med smör och stek purjolöken samt fläskfärsen. Krydda med salt och peppar. Häll upp färsen på en tallrik och ställ åt sidan. Ta ut degen och kavla ut den så den täcker en pajform och lite till. Täck formen med degen och låt det hänga ut över kanterna. Bryn den skivade svampen och blanda den med färsen. Blanda ner fetaost, ägg, kryddor och sambal samt gräddfil. Blanda runt ordentligt. Häll smeten i pajformen. Styrk ut i hela formen. Strö på den rivna osten och grädda i ca 25 minuter tills den fått fin färg. Servera gärna pajen med veckosallad eller en härlig tomatsallad.