Tomatsoppa
500g tomater av vilken sort du vill
1 röd lök
1 röd paprika
4 vitlöksklyftor
3 msk olja
1 grönsaksbuljontärning
1 msk balsamvinäger (kan uteslutas)
3-4dl hett vatten
Salt och svartpeppar
Ev färsk basilika att garnera med
Pumpakärnor
Crème fraiche att toppa soppan med
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader eller 200 grader varmluft. Dela tomaterna i fyra bitar. Skär paprika och lök i mindre bitar. Lägg grönsakerna i en ugnsform tillsammans med skalade vitlöksklyftor. Ringla över oljan, ev vinäger och krydda med salt och peppar. Rosta grönsakerna i mitten av ugnen i ca 20-30 minuter. Koka upp vattnet och smula ner buljongtärningen så den löses upp. Ta ut grönsakerna, häll dem och buljongen i en skål och mixa slätt. Smaka av med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna och rosta pumpakärnorna så de får fin färg. Dekorera soppan med färsk basilika, pumpakärnorna och en klick crème fraiche. Ett rostat bröd är gott till.