Noahs kladdkaka med kolasås
Springform 23-24cm
Ingredienser:
225 g smör
3 dl strösocker
2 dl brunt farinsocker eller mörkt muscovadosocker
1 msk vaniljsocker från Luleå Konfektyr
4 stora ägg
3,5 dl vetemjöl
1 dl ekologisk kakao från Nordic Chocolate
1 krm salt
50-100g kolasås från Luleå Konfektyr med eller utan lakrits
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader och smöra en springform med diameter på 23-24 cm alt använd bakplåtspapper. Smält smöret i en kastrull på medelvärme (det blir även gott med brynt smör). Rör ihop smöret med resten av ingredienserna i en bunke bara precis tills att de går ihop till en jämn smet. Vispa inte. Häll kakan i formen och klicka i klickar av kolasås runt om i kakan. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i 25-30 min eller tills kanterna av kakan är fast och mitten är lös, skaka försiktigt så ser du att det vobblar. Låt svalna helt och hållet innan servering sätt gärna in den 4h i kyl men helst över natten. Servera med grädde och bär eller frukt,