Moussaka
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
400g nöt eller lammfärs
300g squash
1 paprika
200g champinjoner
4msk tomatpuré
1tsk kanel
600g kokta kalla potatisar
4dl lätt creme fraiche
2dl riven lagrad ost tex Västerbotten eller Tarsmyran
Olja att steka i
Salt och peppar
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i olja i en gryta. Tillsätt färsen och låt den brynas. Halvera squashen på längden och skär den i tunna skivor. Skär paprikan i bitar och skiva champinjonerna. Fräs grönsaker och svamp i olja. Rör ner grönsakerna i köttfärsbladningen. Tillsätt tomatpuré, kanel, salt och peppar. Skiva potatisen. Varva köttfärsröra och potatis i en smord form. Bre på creme fraichen och salta, avsluta med riven ost på toppen. Tillaga mitt i ugnen i 20-25 minuter. Servera med en sallad, gärna med chèvre eller fetaost i.