Morotssoppa
ca 4 portioner
1kg morötter
1 gul lök
1 röd chili eller 1tsk chiliflakes
1 msk curry
2 vitlöksklyftor
3 msk riven färsk ingefära
4dl kokosmjölk
5dl vatten
1 buljongtärning grönsaks eller höns
1 dl pumpakärnor
1dl riven kokosflingor
Gör så här:
Hacka lök och morötter grovt. Hetta upp olja i en gryta och fräs lök, morötter och curry ca 5 minuter. Rör ofta så det inte bränns. Hacka chili och vitlök och lägg i grytan tillsammans med riven ingefära. Häll på kokosmjölk och vatten och smula i buljongtärningen. Låt puttra i ca 15 minuter tills morötterna är mjuka. Mixa till en slät soppa. Hetta upp en stekpanna utan fett och rosta pumpakärnorna och kokosflingor tills de får färg. Servera soppan med rostade pumpakärnor och kokosflingor. Lite crème fraiche och ett bröd är gott till.