Köttfärssoppa
ca 6 portioner
400g av valfri färs tex nöt eller lamm
1 medelstor gul lök
2 morötter
1 stjälkselleri
2 vitlöksklyftor
6-8st medelstora potatisar
2msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
Ca 6 dl hett vatten
2st buljongtärningar
1msk torkad oregano
1msk paprikapulver
1dl finhackad färsk persilja eller 2msk torkad
Salt och svartpeppar
Gör så här:
Hacka lök och selleri smått. Skala och skär moroten i strimlor och potatisen i mindre tärningar. Hetta upp olja i en kastrull och fräs lök och selleri tills de mjuknat. Tillsätt färsen och pressa i vitlöken. När färsen fått lite färg tillsätt paprikapulver och tomatpuré och fräs någon minut till så färsen är helt genomstekt. Häll över krossade tomater, hett vatten och smulad buljongtärning. Krydda med salt och peppar. Låt koka upp och koka 10 minuter. Tillsätt potatis och morot, koka ytterligare 10-15minuter tills potatisen är mjuk. Tillsätt mer vatten om du tycker att soppan är för tjock. Strö över persiljan och servera soppan med en klick crème fraiche och ett gott bröd.