Laxpudding
Recept av Carina Selberg, 2-3 portioner
Potatis ca 500 g
Regnbåge ca 300 g
Purjolök strimlad 1,5 dl
Smör att smörja formen med
Dill, hackad (fryst går bra)
1 dl mjölk
2 ägg
1 dl vispgrädde
Salt 1 tsk och vitpeppar 1 krm
50 g smör till servering
Sätt ugnen på 200 grader
Smörj en liten ugnseldfast form med smör
Skala och skär potatisen i tunna skivor, gärna med mandolin
Skär laxen i 2-3 cm tjocka skivor
Varva lax, potatis och purjolök i formen, börja med potatisen.
Salta lätt, lägg sedan på laxen, salta och peppra lätt, lägg på purjolök och lite dill på laxen. Det sista lagret ska vara potatis.
Vispa ihop, ägg, mjölk och grädde och häll över i formen.
Grädda mitt i ugnen ca 46 min, känn med en sticka att potatisen är färdig och att äggstanningen har stannat. Servera gärna med skirat smör.