Caponata
300 - 400 gram squash
2 msk olivolja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
2 tomater
1 dl gröna oliver
2 msk kapris
2 msk strösocker
1 tsk torkad oregano
2 msk rödvinsvinäger
2 msk persilja (fryst funkar bra) 1 tsk salt
svartpeppar
Gör så här:
Tärna squashen, löken, paprikan och tomaterna. Finhacka vitlöken och halvera oliverna. Börja med att steka squashen
i olivolja nån minut, lägg sedan i paprika, lök och vitlök, fräs någon minut till. Lägg till sist i resterande grönsaker, kapris och övriga ingredienser. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt bubbla under lock i ca 15 minuter.
Röran är god både ljummen och kall och håller i kylen ett par dagar. Den är god som tillbehör till både fisk och kött. Eller bara som den är med ett gott bröd till.