Left Fortsätt handla
Din beställning

Du har inga varor i din korg

Fri hemleverans vid köp över 999 kr
Gryta med högrev, paprika och chorizo

Gryta med högrev, paprika och chorizo

8 personer

1,2 kg högrev
2 msk smör
salt och peppar
400g färsk chorizo eller annan korv tex pepperoni
4 gula lökar
2 röda paprikor
2 gula paprikor
4 kvistar färsk rosmarin
4 tomater
800 g passerade tomater
2 tsk rökt paprikapulver
4 tsk spiskummin
2 dl vatten
2 msk koncentrerad kalvfond eller köttfond

1,2 kg potatis
4 msk rybs eller rapsolja
salt och peppar
Riven västerbottensost, parmesan eller annan ost (kan uteslutas)
4 msk hackad persilja (kan uteslutas)

Gör så här
1. Putsa och skär köttet i bitar, ca 2x2cm. Bryn köttet i omgångar i smör i en stekpanna, salta och peppra. Lägg över i en gryta. Skär korven i centimeterstora bitar och bryn även den, lägg sedan i grytan.
2. Skala och klyfta löken. Kärna ur och dela paprikorna i bitar. Lägg lök, paprika och rosmarinkvistar i grytan, fräs några minuter. 
3. Dela tomaterna i bitar och lägg i grytan tillsammans med passerade tomater, paprikapulver, spiskummin, vatten och fond. Låt sjuda under lock 2-3 timmar tills köttet är mört. 
4. Sätt ugnen på 225 grader. 
5. Skala och dela potatisen i klyftor. Blanda med olja, salt och peppar och lägg ut på bakplåtspapper på en plåt. 
6. Rosta mitt i ugnen ca 30 minuter tills potatisen är nätt och jämnt mjuk. Strö över ost. Gratinera högst upp i ugnen ytterligare 5 minuter. Strö över persilja och servera potatisen till grytan.

Lämna en kommentar