Enkelt brytbröd med solroskärnor
Ca 16 kuvertbröd
20 g jäst
1 1/2 dl vatten
1 1/2 dl mjölk
3 dl dinkelsikt (180g)
4 dl vetemjöl (240g)
50 g rumsvarmt smör
1 msk flytande honung
1 1/2 tsk salt
90 g solroskärnor alt pumpakärnor eller valnötter
Gör så här:
1. Lös upp jästen i en bunke med vatten och mjölk
2. Tillsätt dinkel, vetemjöl, smör och honung Arbeta ihop till en deg ca 10 min. Tillsätt salt och frön alt hackade valnötter. Låt degen jäsa under bakduk ca 1 timme.
3. Mjöla händerna och dela degen i 16 bitar. Forma dem till runda bullar. Lägg bullarna tätt på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i ca 40min. Sätt ugnen på 225 grader.
4. Grädda bullarna mitt i ugnen i 10-15min tills de är 94 grader i innertemperatur. Ta ut och låt svalna på galler.