Asiatisk morots- och vitkålssallad
2 morötter, rivna
150 g strimlad vitkål, spetskål eller rödkål
Svarta eller vita sesamfrön och koriander till garnering
Dressing:
1 dl hackad, färsk koriander (funkar med fryst, ta då ca 1 msk)
1 msk japansk soja
1 tsk sesamolja
1 - 2 msk färskpressad limejuice (funkar också med färdig på flaska)
1 tsk strösocker
Blanda ihop ingredienserna till dressingen, rör väl så att sockret löser sig.
Häll dressingen över morötterna och kålen, garnera med sesamfrön och färsk koriander.
Denna sallad passar till rå regnbåge midloin.
Tina fisken precis så att det går att skära i den. Skär upp den i tunna skivor, pressa lime över laxen och droppa lite japansk soya på. Njut med kokt ris och den asiatiska morot och kålsalladen.
Salladen är också god till stekta karrekotletter.