Älgskav med äpple
4 personer
2 paket älgskav
800g potatis
2 äpplen
1 gul lök
10 enbär
1,5 dl mellangrädde alt annan grädde
0,5 msk maizena majsstärkelse
1 msk kinesisk soja
300 g frysta gröna ärtor
smör, salt och peppar
Gör så här
1. Skala och koka potatisen mjuk. halvera, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Skala och skär löken i klyftor. Krossa eller finhacka enbären.
2. Stek skavet i en torr stekpanna tills det tinat och börjar få färg. Tillsätt äpplena, lök, enbär och 1 msk smör och stek under omrörning i ca 5 min. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
3. Häll grädden över skavet och tillsätt 1 dl vatten och soja. Låt puttra i 2-3 min. Blanda ut maizenan i lite kallt vatten och rör ner i grytan. Koka ärtorna enligt anvisning på paketet.
4. Servera skavgrytan med potatisen och ärtorna. Pressa gärna potatisen.