Matig macka "Reuben"
4 smörgåsar
8 rejäla skivor surdegsbröd
4msk smör
400g rökt fläskytterfilé i tunna skivor, rökt skinka eller pastrami
1dl majonäs, förslagsvis Hellmans om du köper färdig
1msk chilisenap från Pesula alt dijonsenap
175g surkål från SurSaras
8 skivor prästost, cheddar eller gruyère
1 liten bit färsk pepparrot ca 5cm eller färdig på tub ca 1-2tsk
8 bitar av saltgurka
Gör så här
1. Bred brödskivorna med hälften av smöret. Lägg fläskytterfilé, skinka eller pastrami på fyra av skivorna. Blanda majonnäs och senap och bred på. Lägg på surkål och sedan osten. Skala och riv över pepparrot, om du använder på tub, blanda den med majonäsen och senapen.
2. Lägg på de andra brödskivorna så det blir dubbla mackor. Stek mackorna gyllenbruna på båda sidor i resterande smör.
3. Sätt i grillspett med en bit saltgurka i mackorna och skär dem mitt i tu med en tandad brödkniv.