Left Fortsätt handla
Din beställning

Du har inga varor i din korg

Fri hemleverans vid köp över 999 kr.

Noah – Lokal Mat tar in kapital för att skala upp


Noah – Lokal Mat är en grossist och återförsäljare av småskaligt producerad mat från regionen. Maten säljs via en webshop men också, sedan drygt ett år tillbaka, på utvalda Coop- och Icabutiker. Nu tar bolaget in kapital från både nya och befintliga ägare för att skala upp verksamheten i Norr- och Västerbotten. Kapitalet ska också användas till att förbereda en nationell expansion.

– Vi är otroligt glada och stolta över att både befintliga och nya investerare ser potentialen i bolaget. Vi har skapat ett koncept som vi ser är attraktivt för alla parter i livsmedelskedjan och är nu redo att ta nästa steg i utvecklingen, säger Malin Winsa VD på Noah – Lokal Mat. - Det här ger oss möjligheter att öka takten för utvecklingen så fler får ta del av denna fantastiska mat, tillägger Ann Liljeholm, operativt ansvarig. 

En av de nya ägarna är CN Invest som gör sin första investering sedan bolagets start i vintras. 

- CN Invests målsättning är att bidra till en ökad självförsörjning av livsmedel i Norrbotten. Där passar Noah med sitt drivna team och sin affärsidé klockrent in och jag ser fram emot Noahs fortsatta utveckling. Det känns som en perfekt första investering helt enkelt säger Mats Rönnqvist, VD i CN Invest.

Ytterligare nya investerare som går in som delägare är riskkapitalbolaget Partnerinvest Norr och den erfarna entreprenören Annika Högström, grundare av Läkarjouren.

– Noah med sitt fantastiska team är länken mellan småskaliga livsmedelsproducenter och konsumenter. De har på kort tid byggt upp sin webbshop och lanserat sitt koncept i ett antal livsmedelsbutiker.  Jag ser fram emot att tillsammans befintliga och nya ägarna att fortsätta tillväxtresan, säger Mikael Edström Investment Manager på Partnerinvest Norr

- Med Malin Winsa och Ann Liljeholm som passionerade entreprenörer inom livsmedelsområdet ser jag fram emot att följa bolagets spännande resa framöver, säger Annika Högström.

Om Noah – Lokal Mat
Noah är återförsäljare åt ett 40-tal småskaliga livsmedelsproducenter i Norr- och Västerbotten och i sortimentet finnas allt från mejeriprodukter och kombucha till karameller och lammkött i. Bland producenterna hittar vi bl.a. Eufåria från Svensbyn, Mathantverket Vuollerim och Arctic Treats från Kalix. Produkterna kommer från regionens minsta producenter som nu, tack vare Noahs samarbete med Coop och ICA, fått välförtjänta hyllmeter i dagligvaruhandelns hyllor. 

Sedan mars 2023 har bolaget etablerat sig på sju olika butiker i Norrbotten och i mars 2024 tog man steget in i Västerbotten och etablerade sig i Skellefteå. Under 2024 och 2025 är målet att etablera sig på ytterligare 20 butiker i både Norr- och Västerbotten samt öppna en webshop även i Västerbotten.

Kontakt:

Noah – Lokal Mat
Malin Winsa
malin@noahlokalmat.se
070-601 20 24