Left Fortsätt handla
Din beställning

Du har inga varor i din korg

Fri hemleverans vid köp över 999 kr.

Månadens producent


Bakom varje produkt hos Noah finns människor  som verkligen brinner för mathantverket och sina produkter. Varje månad kommer vi presentera en av dessa fantastiska producenter och nu är det dags för Anastasia och Anders som äger och driver The original Sima uppe i Torndalen där de gör den traditionella tornedalska drycken Sima.

Anastasia och Anders har en speciell koppling till Sima. De fick receptet från Anders pappa, som alltid brukade göra Sima tillspeciella tillfällen, som födelsedagar och jul. När de letade efter en unik välkomstdrink till deras bröllop, bestämde de sig för att göra Sima själva. Resultatet blev en sådan succé bland gästerna att de bestämde sig för att starta företaget "The Original Sima" efter bröllopet.

Vad är Sima?
Sima är en fermenterad, alkoholfri citrondryck som har sitt ursprung i Finland och Tornedalen, där den traditionellt dricks under Valborgsmässoafton. Sima är känd för sin friska smak och enkla ingredienser, vilket gör den till ett populärt val för festligheter och speciella tillfällen.

Anastasia och Anders fortsätter att brygga Sima enligt den traditionella metoden, med ingredienser som citroner, russin, vatten och socker. Cironerna bearbetas för hand, och de använder ungefär 95 % av varje citron vilket minskar avfallet och säkerställer att varje droppe är fylld med smak.

Från och med mars 2024 gick de från glasflaskor till aluminiumburkar för att förbättra hållbarheten i produktionen. Detta görs vi i samarbete med Bottenvikens Bryggeri, en annan av Noahs producenter. Genom detta partnerskap hoppas de kunna minska miljöavtrycket och samtidigt ge kunderna samma härliga smak men i ett mer miljövänligt format.

Sima hittar du:
💛 I vår webshop (länk nedan)
❤️ ICA Kvantum Luleå (frukt och grönt)
❤️ ICA Kvantum Piteå (mittemot delikatessen)
❤️ ICA Kvantum Boden (efter brödavdelningen, bredvis kondisdisken)
❤️ ICA Kvantum Skellefteå 
💚 Coop Loet (kylen efter salladsbaren)
💚 Stora Coop Storheden (gång 8 )
💚 Stora Coop Piteå (Green Corner)
______________________________________

Handla småskaligt producerad mat och bli en #lokalmathjälte du också.